Blomkål- og ostesuppe
Dette er en kjempegod suppe, en oppskrift fra the Naked Chef, Jamie Oliver. Og som vanlig med en av hans oppskrifter, får vi en suppe som er både full av smak og mettende. I denne oppskriften er det helt klart at desto bedre kvalitet på osten, jo bedre vil suppen smake.
- 2 gulrøtter, skrelt i tykke skiver
- 2 stilker stangselleri, i skiver
- 2 løk, hakkede
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 800 gr blomkål, i skiver ca 1,5 cm
- 2 ss olivenolje
- 200 gr cheddarost eller annen vellagret ost, raspet
- 2 kylling- eller grønnsaksbuljongterninger
- 1 ts Dijon sennep
- revet muskat (kan sløyfes)
- bacon (kan sløyfes)
Sett en stor kasserolle på middels varme, og tilsett 2 ss olivenolje. Ha i alle grønnsakene, og rør godt med en tresleiv. Ha lokket på, men litt på gløtt. La grønnsakene putre i 10 minutter, til gulrøttene er myke og løken lett gyldenbrun. Løs buljongterningene opp i 1,4 – 1,8 l kokende vann. Mengden vann avhenger hvor tykk du liker suppen, jeg liker den tykk så ender gjerne på 1 1/2 l. Hell buljongen over grønnaskene, blandt godt og kok opp. Reduser varmen, og la det småkoke under lokk i 10 minutter.
Ta kjelen av varmen og smak til med salt og pepper. Ha i ost og sennep og rør godt. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør til suppen er glatt. Ved servering, ha over i suppeboller, riv litt muskatnøtt over (hvis du ønsker) og garner evt med stekt bacon.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar