Mariannes Mat

Thai laksesalat

0
Dette er en deilig og sommerlig middagssalat, full av sunne grønnsaker og urter. Dette er en ypperlig måte å få brukt opp rester av kokt laks.


2 porsjoner:
  • 400 gr laks, kokt eller pannestekt
  • noen håndfuller feldsalat
  • 1 gulrot, skåret diagonalt i tynne skiver
  • 1/2 agurk, delt på langs og skåret diagonalt i tynne skiver
  • 1 rød paprika, i tynne strimler
  • 200 gr cherry tomater, delt i to
  • 4 vårløk, skåret diagonalt i tynne skiver
  • en stor håndfull korianderblader
  • en liten håndfull basilikum
  • en liten håndfull mynte blader
Sweet chilli dressing
  • 1 1/2 ss sweet chilli saus
  • 1 1/2 ss lime juice
  • 3 ts fiskesaus
  • 2 ts Sukrin Gold

Begynn med å blande ingrediensene til dressingen i en liten bolle, og sett til siden.

Ha halvparten av laksen i en salatbolle sammen med feldsalat, gulrot, agurk, paprika, tomater, vårløk og urter, og bland godt. Hell over dressingen, og bland igjen.

Fordel salaten på 4 tallerkner. Fordel resten av laksen på toppen

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar