Til 25-30 kaker trenger du:
- 750 gr scampi, renset og finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 stor sitrongress-stengel, kun det hvite, svært fint hakket
- 1 stor vårløk, finhakket
- 1 liten rød chilipepper, frø fjernet, finhakket
- 6 ss finhakket koriander (evt ekstra til garnering)
- ca 1 ts revet limeskall
- 3 ss finhakket basilikum
- 3 ts sukrin melis
- 1 ss søt chilisaus (+ ekstra til dypping av kakene)
- 1½ ss Thai fiskesaus
- 1 ts thailandsk rød currypaste
- 2½ ss kokosmelk
- 3 eggehviter
- nøytral olje til steking (f.eks. solsikke)
- limebåter til servering
Varm opp et lag med olje, ca ½ cm, i en stor stekepanne på lav varme. Bruk en spiseskje og ha i små mengden i stekepannen, og trykk kakene flatere med baksiden av skjeen, ca 1 cm tykke. Stek kakene ca 3-4 min på hver side, eller til de er gyldenbrune og gjennomstekte. Hold øye med oljen, den må ikke bli for varm. Pga kokosmelken blir kakene svært fort brune.
Når kakene er ferdig stekt, legg dem så på kjøkkenpapir, så oljen får rent av.
Server med limebåter og søt chillisaus, men vær forsiktig med denne, mange av de vanligste chillisausene på markedet er ren sukker sirup.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar