Mariannes Mat

Scampi fra Korfu

0
Dette er en skikkelig retro rett, etter sigende populær blant charter turister på Korfu på 70-tallet. Ikke noe galt med retro, tenker jeg, i alle fall når det smaker så godt som dette. Og flott måte å bli kvitt den Ouzo flaska du dro med deg fra Helles, fordi det da virket som en god ide ;).

Med smaker fra tomater, chilli, feta og Ouze er dette en skikkelig smaksopplevelse, og typisk fredagskos hos oss, da middagen ofte blir litt sen, og bør da også være lett.


  • 1 kg scampi
  • 3 ss Ouzo eller Pernod
  • 3 ss oliven olje
  • 4 hvitløksfedd, pressede
  • 1 liten løk, finhakket
  • ¼ ts chilliflak
  • 600 gr hermetiske hakkede tomater
  • 175 gr feta ost, smuldret
  • Fenikkel gress eller dill til pynt (kan sløyfes)
 Skrell scampi, la halene sitte igjen. Ha de i en bolle, med 1 ss Ouzo/Pernod, 1/2 ts salt, litt nykvernet pepper, og rør godt. La det stå i 5-10 minutter.

Fres hvitløken i olivenolje, på middels varme. Så snart hvitløken begynner å frese, tilsett løk og chilliflak, og la de surre til løken er myk, men ikke brunet.
Ha i tomatene, og de resterende 2 ss Ouzo eller Pernod, og la det småkoke i 7-10 minutter, til det begynner å tykne så vidt. Smak til med salt og pepper, og hold det varmt.

Scampiene kan nå stekes i litt olje i en god varm grillpanne til de er rosa og gjennomstekte. Eller du kan evt tre dem på trepinner og pensle forsiktig med litt olje, for så å legge dem på grillen i ca 1½ minutt på hver side.

Rør inn halvparten av fetaosten i tomatsausen, og ha sausen i 4 dype tallerkner. Ha scampiene på toppen, og smuldre over resten av fetaosten. Pynt evt med fennikel urter eller dill, og server.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar