Med smaker fra tomater, chilli, feta og Ouze er dette en skikkelig smaksopplevelse, og typisk fredagskos hos oss, da middagen ofte blir litt sen, og bør da også være lett.
- 1 kg scampi
- 3 ss Ouzo eller Pernod
- 3 ss oliven olje
- 4 hvitløksfedd, pressede
- 1 liten løk, finhakket
- ¼ ts chilliflak
- 600 gr hermetiske hakkede tomater
- 175 gr feta ost, smuldret
- Fenikkel gress eller dill til pynt (kan sløyfes)
Fres hvitløken i olivenolje, på middels varme. Så snart hvitløken begynner å frese, tilsett løk og chilliflak, og la de surre til løken er myk, men ikke brunet.
Ha i tomatene, og de resterende 2 ss Ouzo eller Pernod, og la det småkoke i 7-10 minutter, til det begynner å tykne så vidt. Smak til med salt og pepper, og hold det varmt.
Scampiene kan nå stekes i litt olje i en god varm grillpanne til de er rosa og gjennomstekte. Eller du kan evt tre dem på trepinner og pensle forsiktig med litt olje, for så å legge dem på grillen i ca 1½ minutt på hver side.
Rør inn halvparten av fetaosten i tomatsausen, og ha sausen i 4 dype tallerkner. Ha scampiene på toppen, og smuldre over resten av fetaosten. Pynt evt med fennikel urter eller dill, og server.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar