Mariannes Mat

Pannestekte kamskjell med puré, sprøstekt bacon & gremolata

0
Denne oppskriften kan kanskje virke litt arbeidskrevende, men den er faktisk ganske grei, til og med på en ukedag. Den puréen er laget i en fei, og baconet steker mens du steker kamskjellene. Dette er en enkel og elegant forrett, både til gjester eller en ekstra spesiell familiemiddag.

Apropos puré, som bildet og oppskriften indikerer, har jeg her laget retten med ertepuré. Men her kan du variere i det uendelige! I disse dager lager jeg den enten med fennikel- eller blomkålpuré, da erter ikke er helt i tråd med 20-40 gr karbo per dag. Fennikel- eller blomkålpuré lages enkelt ved å koke grønnsakene møre, tilsette smør, salt og pepper, og så er det bare å stavmikse til en puré.

  • 3 sjalottløk, finhakkede
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stort hvitløksfedd, presset
  • 250 gr frosne erter
  • 2 1/2 dl kyllingbuljong
  • 8 tynne skiver bacon
  • en håndful frisk bladpersille, finhakket
  • 1 1/2 ts sitronskall, raspet
  • 12 middelstore kamskjell
  • 1 ss usaltet smør
Sett en stekeplate midt i ovnen og forvarm til 190 °C.

Sett til side 1 ss av sjalottløken, og ha resten i en liten kjele sammen med 2 ss olivenolje og hvitløken. Surr over middels varme til sjalottløken er myk og blank, men ikke brunet, ca 5 minutter. Tilsett erter og buljong, og smak til med en klype salt og pepper. Kok opp og skru ned varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 3-4 minutter. Med en stavmikser, kjør blandingen til en jevn pure.

Ha baconskivene på en bakeplate og stek i ovnen til de er sprøstekte, 10 – 14 minutter.

Lag gremolata ved å ha persille, sitronskall, og den resterene 1 ss sjalottløk i en bolle og bland godt.

Tørk av kamskjellene, og salt og pepre godt. Varm smøret og 1 ss olivenolje i en teflonpanne på høy varme til det er rykende varmt. Ha i kamskjellene og stek de på hver side til de er gyldenbrune, 2-4 minutter på hver side.

Fordel ertepuréen over 4 tallerkner. Legg kamskjell på sengen av ertepuré, og dekorer med bacon. Strø over gremolata, evt legg noen skjefuller på siden. Drypp over olivenolje hvis ønskelig.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar