Apropos puré, som bildet og oppskriften indikerer, har jeg her laget retten med ertepuré. Men her kan du variere i det uendelige! I disse dager lager jeg den enten med fennikel- eller blomkålpuré, da erter ikke er helt i tråd med 20-40 gr karbo per dag. Fennikel- eller blomkålpuré lages enkelt ved å koke grønnsakene møre, tilsette smør, salt og pepper, og så er det bare å stavmikse til en puré.
- 3 sjalottløk, finhakkede
- 3 ss olivenolje
- 1 stort hvitløksfedd, presset
- 250 gr frosne erter
- 2 1/2 dl kyllingbuljong
- 8 tynne skiver bacon
- en håndful frisk bladpersille, finhakket
- 1 1/2 ts sitronskall, raspet
- 12 middelstore kamskjell
- 1 ss usaltet smør
Sett til side 1 ss av sjalottløken, og ha resten i en liten kjele sammen med 2 ss olivenolje og hvitløken. Surr over middels varme til sjalottløken er myk og blank, men ikke brunet, ca 5 minutter. Tilsett erter og buljong, og smak til med en klype salt og pepper. Kok opp og skru ned varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 3-4 minutter. Med en stavmikser, kjør blandingen til en jevn pure.
Ha baconskivene på en bakeplate og stek i ovnen til de er sprøstekte, 10 – 14 minutter.
Lag gremolata ved å ha persille, sitronskall, og den resterene 1 ss sjalottløk i en bolle og bland godt.
Tørk av kamskjellene, og salt og pepre godt. Varm smøret og 1 ss olivenolje i en teflonpanne på høy varme til det er rykende varmt. Ha i kamskjellene og stek de på hver side til de er gyldenbrune, 2-4 minutter på hver side.
Fordel ertepuréen over 4 tallerkner. Legg kamskjell på sengen av ertepuré, og dekorer med bacon. Strø over gremolata, evt legg noen skjefuller på siden. Drypp over olivenolje hvis ønskelig.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar