Her har jeg for første gang brukt noe som heter Shirataki nudler, dette er nudler som inneholder minimalt med karbohydrater. De gjennomsiktige nudlene er laget av den asiatiske konjac-roten og inneholder mye av det svært løselige kostfiberet kalt glucomannan. Det er nettopp dette fiberet som gjør at nudlene har så mange helsefordeler. Ref. artikkel i KK.
- 7,5 dl kyllingbuljong
- 2 dl kokosmelk
- 2 stenger sitrongress, i biter
- 5 limeblader
- 2 cm fersk ingefærrot, skrelt og i biter
- 2 cm fersk galangarot, skrelt og i biter
- 500 gr shiritaki nudler
- 300 gr kyllingfilet, i strimler
- 2 ss rød Thai currypaste
- 3 ss solsikkeolje
- ½ squash, i tynne skiver
- ½ rød paprika, i tynne strimler
- 1 rød løk, i tynne skiver
- 1 lime
- 1 liten bunt med frisk koriander, grovhakket
Varm opp buljong, og tilsett kokosmelk, sitrongress, limeblader, ingefær og galanga. Kok opp, å la det småkoke på lav varme i ca 30 minutter. Sil buljongen.
Mix kyllingstrimlene med currypaste og 2 ss solsikkeolje. Stekes i teflonpanne eller wok under omrøring, på høy varme, i ca 2 min. Tilsett 1 ss solsikkeolje, og tilsett squash, paprika og rød løk, og la de steke med i ca 3 min. Tilsett den avsilte buljongen, og la alt småkoke i 5 min. Smak til med lime og salt.
Fordel nudlene i 4 suppeskåler, og ha i den varme suppen. Garner med frisk coriander.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar