Mariannes Mat

Tom Kha Kai suppe

0
Den klassiske thai-suppen Tom Kha Kai er definitivt en av mine favoritt supper. Nydelige, rene smaker, med et godt chili-kick. Hemmeligheten er å velge riktig Thai currypaste, den må være rød og sterk. På en kald vinterdag øker jeg mengden til 3 ss bare for å få varmen.

Her har jeg for første gang brukt noe som heter Shirataki nudler, dette er nudler som inneholder minimalt med karbohydrater. De gjennomsiktige nudlene er laget av den asiatiske konjac-roten og inneholder mye av det svært løselige kostfiberet kalt glucomannan. Det er nettopp dette fiberet som gjør at nudlene har så mange helsefordeler. Ref. artikkel i KK.


  • 7,5 dl kyllingbuljong
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 stenger sitrongress, i biter
  • 5 limeblader
  • 2 cm fersk ingefærrot, skrelt og i biter
  • 2 cm fersk galangarot, skrelt og i biter
  • 500 gr shiritaki nudler
  • 300 gr kyllingfilet, i strimler
  • 2 ss rød Thai currypaste
  • 3 ss solsikkeolje
  • ½ squash, i tynne skiver
  • ½ rød paprika, i tynne strimler
  • 1 rød løk, i tynne skiver
  • 1 lime
  • 1 liten bunt med frisk koriander, grovhakket

Varm opp buljong, og tilsett kokosmelk, sitrongress, limeblader, ingefær og galanga. Kok opp, å la det småkoke på lav varme i ca 30 minutter. Sil buljongen.

Mix kyllingstrimlene med currypaste og 2 ss solsikkeolje. Stekes i teflonpanne eller wok under omrøring, på høy varme, i ca 2 min. Tilsett 1 ss solsikkeolje, og tilsett squash, paprika og rød løk, og la de steke med i ca 3 min. Tilsett den avsilte buljongen, og la alt småkoke i 5 min. Smak til med lime og salt.

Fordel nudlene i 4 suppeskåler, og ha i den varme suppen. Garner med frisk coriander.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar